SVØMMESKOLEN
 
 
 
 
 

Maribo Svømmeforening tilbyder "Svømmeskolen" i samarbejde med DGI

Uanset hvilket niveau dit barn er på, så hjælper vi med passende udfordringer. DGI’s svømmeskole har nemlig fire forskellige holdniveauer med hver sine mål. Derudover får alle børn en svømmebog, så både du og dit barn kan følge udviklingen inden for:

 

De fire grundlæggende færdigheder: Elementskift, vejrtrækning, bevægelse og balance.

Samt stilarterne: crawl, rygcrawl, brystsvømning og butterfly.

 

DGI's Svømmeskole er et kvalitetsstempel for en undervisning, der bygger på et fagligt fundament, erfaring og veluddannede instruktører.
 
 
Idéen bag Svømmeskolen 
 
Undervisningen i Svømmeskolen bygger på fortrolighed med vandet. Det handler om tryghed og om at have en god fornemmelse for, hvordan kroppen er, og hvad kroppen kan i vandet - uanset holdniveau. Selvom der bruges mere tid på svømning på de mere øvede hold, prioriterer vi fortsat udvikling af grundelementerne; Elementskifte, vejrtrækning, balance og fremdrift.
 
Gennem leg og småaktiviteter lærer vi børnene delelementer, der senere kan sættes sammen til "rigtig" svømning. Et eksempel er Frøhop. Vi bruger Frøhop på SÆL 1 og 2. Frøhoppene udvikles senere til Delfinhop, hvor man dykker helt ned til bunden, inden man springer igen. Bevægelserne er ideelle til senere at overføre til hovedspring og butterfly.
 
Eller "Puste bobler i vandet med næsen" (mærke 1), som bliver til "Krokodillevejrtrækning" (mærke 5). Øvelserne danner grundlag for en senere korrekt udført crawl-vejrtrækning.
Det er netop småaktiviteterne og progressionen i sværhedsgraden, som Svømmebogen skal være med til at synliggøre for både børn og voksne. Vores klistermærker sikrer progression og vækker glæde.
 
Glæde og tryghed ved vand samt kropslig udvikling gennem sjove og udfordrende aktiviteter er alle vigtige forudsætninger for at lære at svømme. 
 
 
HOLD
 
I Maribo Svømmeforening omfatter Svømmebogen følgende hold:
 
 
BOGEN OG MÆRKERNE
 
Bogen udleveres til de børn, der ikke allerede har modtaget den fra tidligere hold, når det første mærke bliver udleveret.
 
Mærkerne kommer i form af klistermærker, der kan sættes ind i bogen på siden for de respektive hold.
 
Vi skal understrege, at alle mærkekrav skal være opfyldt for at vi kan udlevere et klistermærke.
 
Skulle et barn ikke have klaret alle øvelserne får vedkommende et Smiley klistermærke istedet. 
 
Hvis et barn allerede HAR det pågældende mærke fra en tidligere sæson udleverer vi et stjerne-klistermærke istedet.
 
 
MISTET BOG
 
Har dit barn mistet sin bog koster det kr. 100,00 for en ny bog. Det er den pris det koster Svømmeforeningen at købe bøgerne. Den kan købes her på siden under "Shop".
 
På følgende sider kan du læse mere om mærkerne for de enkelte hold (denne del er pt under udarbejdelse) 
 
Vi glæder os rigtig meget til at lære en masse børn at svømme sammen med Svømmebogen.
 
 
 

Seneste nyheder

Kommende events